skip to Main Content
Kantooromgeving Waar Smart Building Toegepast Kan Worden

Smart Building en hybride werken

De kantooromgeving verandert en dat heeft consequenties voor de inrichting ervan. Het aantal werknemers dat op afstand werkt, neemt toe. Tegelijkertijd wordt er steeds meer gewerkt in flexibele werkplekken, zoals koffiebars of co-working spaces. Dit vraagt om een andere aanpak van de kantoorinrichting. Een inrichting die is toegespitst op hybride werken: werken op afstand én op locatie.

Smart buildings spelen hierin een cruciale rol. Een smart building is een kantoorgebouw waarin ICT en gebouwautomatisering optimaal samenwerken. Hierdoor is het gebouw in staat zich aan te passen aan de wensen van de bewoners/huurders. Zo kan bijvoorbeeld het licht automatisch dimmen als er minder mensen aanwezig zijn. Of de klimaatbeheersing wordt aangepast aan de behoefte van de bewoners. Dit leidt tot een prettige, flexibele en energiezuinige werkomgeving. De toenemende trend is dat vele bedrijven op zoek zijn naar benutting en bezetting informatie. Op basis van deze oplossing is de werkgever/gebouwbeheerder beter in staat de wensen en eisen i.r.t. het gebouw te optimaliseren.

Smart buildings zijn dus ideaal voor hybride werken. Door de ICT-integratie is het mogelijk om op afstand te werken en toch gebruik te maken van de faciliteiten op locatie. Zo kan een medewerker thuiswerken, maar toch gebruikmaken van de vergaderfaciliteiten of het printen in het kantoor. Dit maakt hybride werken een stuk eenvoudiger en plezieriger. Als dit wordt gecombineerd met benutting en bezetting informatie ondersteunt het gebouw optimaal de werkplek of het hybride werken.

Benutting en bezetting is goed te realiseren in bestaande bouw en is niet afhankelijk van een nieuwbouw of renovatie. Met aanpassingen aan het bestaande WiFi netwerk of de toevoeging van een sensornetwerk is veel informatie over het gebruik van het gebouw te meten.

Wil je meer weten over hybride werken of smart buildings? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.